14. 6. 2024   |   svátek má Roland
 

Brynzové halušky

Název Množství a jednotka
brambory 4 ks
hladká mouka 250 g
sůl 1 lžička
brynza 200 g
zakysaná smetana 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

příloha

oběd
Porce: 4
Kuchyně: slovenská
Příprava: 35 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Osolíme a s moukou zaděláme těsto. Popřípadě přidáme trochu vody. Těsto nesmí být lepivé.
Do vroucí, osolené vody, přes cedník s většími oky tlačíme malé nočky. Když vyplavou, jsou uvařené ( 3 - 5 minut).
Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
Brynzu rozmícháme se smetanou.
Uvařené halušky na talíři přelijeme rozmíchanou brynzou a posypeme slaninou.


 


RECEPTY

Želatinové bábovičky

Postup: Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem do pěny. Želatinový ztužovač za studena si... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Postup: Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Sterilované lečo

Postup: Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na bylinkách

Postup: Pstruhy očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou směrem od ocasu k hlavě,... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...